Board
Consiliul Director al Fondului pentru Democrație are în componență 5 membri, cu un mandat de 2 ani (până pe 31 martie 2020). Iată cine sunt cei 5 membri, în ordine alfabetică:
-
Ioana Avădani
Director executiv, Centrul pentru Jurnalism Independent
Ioana are o experienţă în presa de peste 20 ani, lucrând ca ziarist de agenţie de presă şi în televiziune. În 2013 a primit Premiul Cetățean European al Anului din partea Parlamentului European pentru activitatea sa în mass media.
În poziţia sa de director al CJI, Avădani a condus programe mergând de la pregătirea profesională a jurnaliştilor şi asistenţă acordată companiilor de media, la advocacy în domeniul legislaţiei de media, al transparenţei şi al bunei guvernări, precum şi la consolidarea asociaţiilor de jurnalişti şi a eforturilor de auto-reglementare.
Ioana Avădani este membră a Consilului IFEX, cea mai mare retea mondială de organizatii actionind in domeniul libertății de exprimare. Este membră a Team Europe (o echipă de experţi independenţi creată de Comisia Europeană pentru diseminarea temelor europene) A fost membră în consiliului consultativ al Burselor Rosalynn Carter pentru jurnalism pe probleme de sănătate mintală, derulat de Centrul Carter (Atlanta, Georgia) și președinte al rețelei sud-est europene de profesionalizare a media (SEENPM). A publicat numeroase articole şi studii dedicate situaţiei mass-media din România şi a susţinut prezentări la multe manifestari internaţionale organizate de Comisia Europeana, OSCE, Banca Mondială, Consiliul Europei, etc. De asemenea, a publicat numeroase traduceri literare din limba engleză.
-
Gabriel Bădescu
Profesor de ştiinţe politice, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj şi Director al Centrului pentru Studiul Democraţiei, Cluj
Gabriel este profesor universitar, director al Centrului pentru Studierea Democrației și membru al departamentului de științe politice din Universitatea Babes-Bolyai. Este licențiat în matematică și sociologie, are un doctorat în sociologie, a fost bursier Fulbright la University of Maryland, College Park, si a urmat specializări în statistică socială la University of Michigan, Ann Arbor. Între 2009 și 2010 a coordonat Agenția pentru Strategii Guvernamentale, iar între 2011-2013 a fost membru al Consiliului Național al Cercetării Științifice. Publicațiile sale din ultimii ani includ teme de socializare politică, capital social, societate civilă, migrație de muncă și scientometrie.
-
Alexandrina Dinga
Președinte, Asociația CIVICA
Alexandrina este activist civic şi inovator social preocupată de dezvoltarea comunităţilor şi guvernare deschisă. De la absolvirea facultăţii (2007), Alexandrina a lucrat în mediul privat, guvernamental şi în cel educaţional, atât pe management de proiect, business development, strategii, cât şi comunicare.
În tot acest timp, a activat constant în societatea civilă, coordonând şi dezvoltând diferite campanii/proiecte de mediu, civice sau filantropice în comunitatea ieşeană. Este unul dintre fondatorii Fundaţiei Comunitare Iaşi şi bursieră într-un program de pregătire în organizare comunitară finanţat de Departamentul de Stat al SUA (Professional Fellows Program, US, 2015). Alexandrina este membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei CIVICA, iar de la începutul lui 2017 a decis să se dedice proiectelor de organizare şi dezvoltare comunitară, transparenţă decizională şi activităţilor pentru implicarea cetăţenilor în decizia publică.
-
Sînziana Dobre
Expert activism civic și organizare comunitară
Sînziana este un activist civic de cursa lungă, făcând primii paşi în acest domeniu încă din anul 1994. A lucrat aproape 10 ani la Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe) unde a coordonat campanii de advocacy, a inițiat programul de organizare comunitară și a oferit asistenţă pentru organizații și grupuri civice. Anterior, a lucrat la Centrul de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale (CENTRAS) în proiecte de dezvoltare și coagulare a mediului asociativ. A făcut voluntariat pentru consiliile locale ale copiilor din 1994, un proiect de participare a tinerilor în decizii privind soarta comunităţilor în care trăiesc.
În 2016 s-a alăturat echipei Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic, pe durata mandatului guvernului tehnocrat condus de Premierul Dacian Cioloş.
Sînziana crede că cetățean nu te naști, ci devii. Şi că din perspectiva luptei anti-coruptie este important nu cine ajunge la putere, ci cum să limitezi abuzurile pe care conducătorii sunt înclinați sa le facă.
-
Crenguța Roşu
Managing Partner, DC Communication
Suntem convinși că sunt cei mai potriviți profesioniști pentru un rol activ în Consiliul Director, datorită experienței lor, a implicării și civismului dovedite din plin.
Le mulțumim că au acceptat să fie alături de noi și le dorim mult succes!